С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Мирослав Маринов: Обичам феновете на Ботев, сигурен съм, че ще победим Левски

Нападателят на Ботев Враца Мирослав Маринов даде интервю пред клубната телевизия ден преди домакинството на Левски. 18-годишният национал на България отбеляза 1 гол от началото на сезона, с който донесе трите точки срещу Ботев Пловдив.

– Миро, предстои мач срещу Левски, какви са очакванията ти?

– Предстои тежък двубой. За мен този мач трябва да го вземем на 100%. Паднахме от Славия, но сега трябва да зарадваме феновете и да победим.

– Какво би казал на феновете?

– Нека дойдат и ни подкрепят. Те са 12-тия играч на терена. Много ни помагат, когато са на стадиона. Ние сме по-силни, когато те са тук.

– Ти как се чувстваш, игра мач за националния отбор до 19 години?

– Чувствам се страхотно. Починах малко. Наистина се чувствам добре. Нямам болежки. Всичко е наред. Трябва да се раздадем на макс.

– Каква оценка би направил на представянето на отбора от началото на сезона?

– Оценка няма как да дам. Има треньори. Изпуснахме точки, но ще ги наваксаме. По-добре сме от миналата година и като отбор, и като колектив. Ботев ще върви нагоре в класирането.

– Може ли да кажеш, че след всяка изминала седмица започвате да се стиковате?

– С някои момчета се познаваме доста от миналата година. С някои не сме, но с процеса на мачове и тренировки нещата ще станат и ще сме по-бързи в това отношение.

– Къде виждаш Ботев в крайното класиране и каква е твоята лична цел?

– Искам да видя Ботев в първата шестица. Това го иска всеки един от нас. Ботев да е по-напред и по-напред. Не искаме да сме в края на класирането. Феновете го искат и ние го искаме.

– Кои са по-лесните мачове. Срещу отбори, които влизат като фаворит срещу Ботев или отборите, които са от чергата на Ботев?

– Без значение. Всеки един мач трябва да го спечелим и излизаме с такава нагласа. Няма разлика Левски, ЦСКА или Септември. Срещу всеки трябва да побеждаваме.

– Кои са силните страни на Ботев?

– В отбора има колектив. Не се караме, когато сгрешим или нещо такова. Винаги по-старите помагат на по-младите, а ние имаме шансове и надежди да вкараме гол. Всеки един млад играч иска да вкара гол. За мен това е най-големия плюс на Ботев.

– Няколко въпроса, които идват от феновете на отбора. Какво те запали по футбола?

– Не е конкретен човек – нито от семейството, нито друг. Запалих се сам по футбола. Видях, че мога да играя футбол, реших да се запиша и всичко започна. Започнах да гледам повече големи футболисти и мачове и ми се прииска да стана футболист.

– Имаш ли футболисти, които те е вдъхновяват и кои са те?

– Като цяло има футболисти в големи грандове. Искам да стана като Неймар и Мбапе.

– Ти си юноша на Ботев Враца. Какво е за теб този клуб?

– За мен Ботев Враца е всичко. Цял живот съм тук. Феновете ми дават кураж и аз обичам феновете. За мен Ботев Враца наистина е всичко и искам да стана един от най-големите футболисти и капитан на Ботев Враца.

– Доста се говори за твой трансфер в чужбина. Мислил ли си по този въпрос, би ли играл за друг отбор в България?

– На този етап не бих играл в друг български отбор. Да, в чужбина бих играл, но на този етап съм футболист на Ботев Враца и мисля само за мачовете.

– Какво би казал на феновете по-генерално?

– Те са 12-ти играч. Когато на стадиона има много фенове имам повече кураж и дъх за игра. Вдъхновявам се, когато виждам публиката на стадиона. Колкото повече фенове ни подкрепят, повече ми е кеф да играя.

– Не може да не си се представял с фланелката на голям европейски клуб. Кой е той?

– Мечта ми е от малък да отида в Барселона. Все още не съм ходил на „Камп Ноу“, но искам да го направя. Ще дам всичко от себе си, за да стигна там.

– Едно изречение преди мача с Левски?

– Искам да призова всички фенове да дойдат на стадиона, защото с тях сме по-силни. Много ги обичам. Извиняваме се за загубата от Славия, но срещу Левски искам да ни подкрепят, защото ще е голяма чест и съм сигурен, че Ботев Враца ще победи.