С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Спечелихме точка срещу Локо Пд

Евентуална победа над Локомотив Пловдив щеше да ни нареди сред отборите, които уверено заемат местата в средата на временното класиране. Истината обаче е, че с това 0:0  в неделя вечер по-скоро спечелихме една точка срещу пловдивчани, отколкото да сме загубили две. И пребиваването в зоната на комфорта за сега се отлага. Имаме да подобрим доста неща, преди да преминем в по-горното ниво на елитната група. Иначе разликите между отборите са малки и е съвсем реално скоро да се озовем и в тази група.

foto: lap.bg

foto: lap.bg

В мача срещу Локомотив Пловдив за втора поредна среща не отбелязохме гол, което е най-притеснителното. Но пък и за втори пореден мач „у дома“ Краси Костов запази чиста мрежа. В следствие на последното вече не сме отборът с най-много допуснати голове в професионалния футбол у нас, защото Дунав ни изпревари в тази непрестижна класация.

Защитата бе стабилна и почти не допусна непредизвикани грешки. Както ще видите и във видеото, именно един от бранителите е направил най-добро впечатление на малките таланти от школата, които гледаха мача на живо.

За първи път в кариерата си, капитанът Ивайло Михайлов взе приза на Gong.bg за най-добър играч в мач от Първа лига. Макар да получи незаслужен жълт картон, Михайлов свърши огромно количество работа на терена. Дани Апостолов може да се похвали със същото, защото почти всяка атака минаваше през него. За съжаление не успя да се възползва при най-голямата грешка на съперника и да донесе победата.

Концентрация в последната фаза липсваше този път и на Петър Атанасов, към когото, трябва да признаем, са насочени всички погледи на съперниковата отбрана. За да продължи да бележи със същото темпо обаче е необходимо и другите офанзивни играчи да започнат да вкарват. Така за противниковите защитници ще е една идея по-сложно да разпределят силите и вниманието си.

Дано травмата, която Валери Домовчийски получи в края на първата част, отшуми по време на паузата за националните отбори и той да е на линия за следващото гостуване в Бистрица. Имаме още доста резерви сред момчетата, които не са намирали място в титулярния състав в първите 7 мача и тепърва трябва да дадат своя принос за отбора. Още в контролата срещу Етър ще ги видим на терена за повече минути.