С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Даниел Генов: Феновете ще ни помогнат за първа домакинска победа

Даниел Генов се завърна в Ботев Враца, след като предишния сезон игра за тима на Берое. Той изигра първите си 90 минути при новия си престой в тима именно в Стара Загора в първия кръг. Генов даде специално интервю за феновете на Ботев.

Първи домакински мач срещу Ботев Пловдив. Очакванията за него?

Тежък мач със сигурност. Очаквам 3 точки и най-вече да дойдат повече хора и да ни помогнат за първа домакинска победа.

Какво не достигна в първия кръг срещу Берое?

Срещу Берое със сигурност не ни достигна опит и това, че не успяхме да се сработим. Нов треньор, нови футболисти. Аз, въпреки че съм бил 3 години тук, нещата са по-различни.

На колко процента отборът е готов – физически и за сработване?

Не мога да кажа на колко процента сме готови за най-добрата форма. Резултатите ще покажат. Резултатите говорят за всичко.

Ти се завръщаш във Враца, лесно ли взе това решение?

Лесно взех решението за завръщането. Имах 1-2 разговора с треньора, с кмета Калин Каменов и всичко беше уточнено много бързо.

Може ли да кажем, че отборът ще е по-добър от миналата година?

Върнах се, защото вярвам, че отборът ще е по-добър от предишните години. Нямам желание да играем баражи и нещата, които бяха. Амбицията ми е отборът да има по-предно класиране.

Мина цял кръг, какво мислиш за другите тимове?

Доста равностойни отбори. Паузата беше малка. Със сигурност първите 1-2 кръга отборите ще се опознават, защото има много, много нови играчи. Точна оценка не мога да дам. Искам да гледам само нашия отбор и се надявам минимум да сме в средата на таблицата.

Какво би казал на феновете, които утре ще дойдат на стадиона?

Нека феновете да ни подкрепят. Мога да обещая, че ще дадем всичко от себе си. С тяхна помощ се успеем да постигнем 3 точки.