С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Христо Янев: Моето желание е да работя с повече български футболисти

Старши треньорът на Ботев Христо Янев говори пред клубния сайт преди първото занимание за 2024 година.

„Надявам се цялата година да е по-различна и по-позитивна и да направим резултатите, които всички ние искаме. Първоначално ще останем във Враца, а след това ще отидем на лагер, където ще премина останалата част от подготовката. След това ще се върнем отново тук, за да се аклиматизираме преди началото на първенството“, каза Янев.

„Надявам се всички да бъдем здрави. Надявам се през подготвителната част да вложим всичко, което искаме да направим и като капацитетна работа, и като изисквания, и като старание. Надявам се на старта на шампионата да сме добре“, допълни той.

„Започваме без нови попълнения. Говорим с футболисти, с мениджъри. Всеки един има някакви условия и се надяваме да не прибързваме и да изберем тези, които ще ни свършат работа. Търсим футболисти на няколко позиции, но търсим футболисти, които наистина са в добро физическо състояние, искат да играят и да се развиват. Моето желание е да работя с колкото е възможно повече български футболисти и да им дам възможност да развият качествата, които имат и те да ни бъдат от полза. Трябва да се съобразим с това, което ще ни бъде от ползва. Някои от тях имат условия, които са непосилни за нашия клуб“, заяви старши треньорът на Ботев.

„Момчетата, които играят предимно в дублиращия отбор, първо могат да си помогнат с развитието, после на нас. Въпросът е дали те са достатъчно готови и от тях зависи в какъв етап от мачовете можем да ги пускаме да играят“, каза Янев.

„Подготовката е много важна за нас. Трябва да се подготвим физически добре, но и чисто психически за онова, което ни предстои. Знам, че битката ще бъде тежка и ще е сложно в ситуацията, в която се намираме. Аз съм готов да се боря и да изстискам всичко“, завърши специалистът.