С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Какво ново в Ботев Враца преди новия сезон?

Днес отборът се събира отново след кратка ваканция. Не може да се каже, че започваме подготовка, а по-скоро продължаваме да се готвим за следващите мачове.

Клубът вече е с изцяло обновено ръководство спрямо 2016 година. След оттеглянето на кмета Калин Каменов и бившият изпълнителен директор Денислав Георгиев, Ботев вече е и без спортния директор Радослав Велинов. Председателят Христо Илиев благодари специално за безвъзмездните усилия в името на клуба, които тримата положиха до края на миналия сезон. Според Илиев сега отговорността е много по-голяма, защото очакванията за юбилейния сезон са високи, а и трябва да бъде надградено постигнатото от предния екип.

Тони Здравков ще има пълната власт в кадровата политика на отбора. Селекцията в този странен формат на първенството е много трудна задача, но клубът успя да запази основните си футболисти. Напусна ни само Анди Васев, а покрай преотстъпените все още има неизвестни. Най-голям е шансът във Враца да остане Ангел Лясков. За Доминик Янков още се чака решението на Лудогорец.

Очакват се и нови момчета, като желанието на ръководството е да продължи досегашната политика с приоритет към българските футболисти. Текат преговори и за преотстъпване на млади таланти. С първия отбор ще тренират четири момчета от дубъла – Мирослав Маринов, Виктор Василев, Тодор Горанов и Людмил Йотов.

На този етап най-важно за клуба е да падне забраната за посещение на мачовете, защото футболът е преди всичко за публиката. Когато има яснота по този въпрос ще се пуснат и абонаментните карти за новия сезон.

Решено е централните сектори да бъдат запазени основно за хора с карти, семейства на деца от школата и ветерани.

През тази седмица ще се проведе и онлайн допитване за избор на юбилейно лого, което да бъде поставено на новите екипи Errea.