С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Победата над Етър беше нещо лично!

След успехът над Септември, който приехма като една обикновена победа, започна подготовка за сблъсъка с Етър. Абсолютно всеки в Ботев Враца подходи много лично към въпросния двубой. Треньорът Сашо Ангелов имаше личен мотив поради начина, по който се отнесоха феновете на „виолетовите“ към него през август 2016 г. Пристигналия при нас от Велико Търново през изминалата зима Дани Апостолов се готвеше за личен реванш. Преминалите през Локомотив ГО Фиданин, Мариян Иванов и капитанът Михайлов също имаха малко по-различна настройка за срещата. За Ицо Митов е ясно!

Никой в ръководството на клуба не бе забравил грубото съперничество между двата клуба в Трета лига през пролетта на 2016 г. Феновете разбира се също придаваха по-различен заряд на мача. В този контекст футболистите усетиха много ясно, че победата е повече от желана. Всички в Ботев се нуждаехме от този успех.

За това и безпристрастните зрители бързо забелязаха, че на терена врачани искат малко повече победата, готови са да влязат малко по-мъжки в единоборствата и дават поне малко повече от себе си. Толкова, колкото да се поздравят с първа чиста победа през новия сезон. Двата гола на Петър Атанасов донесоха трите точки, а играта на целия отбор достави истинска наслада на публиката.

Малцина от днешните фенове на Ботев Враца си спомнят кога за последно тимът е започнал с 6 точки в първите си 5 кръга в елита. По-важното е, че момчетата успяха да повярват, че първите три поражения бяха незаслужени, не се примириха с позицията на губещ, дори се подразниха на полетелите към Ботев Враца определения за аутсайдер, сигурен изпадащ и други негативни квалификации.

Сега следва по-трудното. Да овладеем и запазим позитивната емоция. С победите неминуемо и съперниците ще подхождат с по-голямо уважение и концентрация към мачовете срещу нас. Няма да ни е лесно, но пък и ние ще ставаме по-добри и уверени с мачовете. Сезонът тепърва започва и всяка победа ще бъде празник за Враца.

И тъй като Сашо Ангелов снощи след мача открехна вратата по темата със селекцията, трябва да уточним нещо важно. Ясно е, че във футбола каквото и да се случва винаги най-вълнуващият въпрос е дали ще има нови футболисти. Без значение как играят наличните, как играе отборът, доколко всеки от играчите е достигнал своя потенциал. Нещо естествено е любопитството и стремежът към новото.

И все пак, нека се насладим на успеха и да се радваме на нашите играчи. А ако има трансферни новини – ще се радваме и на тях. Да не се превръща очакването на нови играчи в основна тема около Ботев Враца. Основната тема, е че имаме страхотен колектив!