С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Позиция на ръководството на Ботев Враца

Уважаеми приятели на футбола,

Ръководството на Ботев Враца изразява своята изненада и недоумение от тиражираните в медийното пространство „притеснения“ на старши треньора на Спартак Варна г-н Димитър Димитров, в които цитира предстоящия мач на нашия отбор срещу Хебър Пазарджик, изразявайки съмнение относно феърплея в срещата. По този начин г-н Димитров прави несъстоятелни внушения на футболната общественост, които очевидно имат за цел да внесат допълнително напрежение в борбата за оцеляване, в която Ботев Враца вече не участва. Именно този похват, на уважавания от нас футболен специалист, бихме определим като липса на феърплей.

Искаме да обърнем внимание, че преди няколко дни нашият отбор успя да изпълни поставената цел, а именно оставане в Първа лига. Независимо от този факт старши треньорът Даниел Моралес продължава да разчита на най-добре подготвените и намиращи се в най-добра форма футболисти на Ботев, като така ще бъде и в предстоящия след няколко часа мач.

Бихме искали да отбележим, че Ботев заема 11-о място в класирането благодарение на футболните достойнства, които отборът показа през изминалите 33 кръга. Ние не сме спечелили нито една точка или победа благодарение на благоразположението и „грешките“ на съдии или други странични фактори.

Ботев продължава да играе само и единствено за себе си, своите футболисти и футболните фенове в град Враца и това няма да се промени по никакъв начин.

От ръководството на Ботев Враца