С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Даниел Моралес: Ще търсим хубава и агресивна игра, отборът ще е по-силен

Новият старши треньор на Ботев Даниел Моралес даде първото си интервю, след завръщането си на поста.

– Г-н Моралес, след по-малко от година отново се завръщате в Ботев. С какви амбиции?

– Разбира се имам амбиции Ботев да играе по-добър футбол от първия мой престой във Враца. Трябва да имаме баланс от хубава и агресивна игра и най-вече да играем в унисон с мотото на клуба – С Ботевска воля, С Ботевски дух! В отбора има потенциал, който ще се опитаме да развием по най-добрия начин. Щастлив съм, че ръководството на Ботев ми отправи покана да се завърна и ще работя здраво, за да побеждава отбора.

– Колко време бе необходимо, за да вземете решението за завръщане?

– Това е предизвикателство, за което не се мисли много. Да, имах действащ ангажимент към третия отбор на ЦСКА 1948. Искам да благодаря на ръководството на клуба за тяхното съгласие да ме пуснат да се завърна в Ботев.

– С какво ръководството на отбора успя да ви убеди?

– Ръководството на Ботев Враца ми показа, че има планове в дългосрочен аспект за развитието на отбора. Всеки един ръководител има желание отборът да играе добре и да трупа победи. Привлекли са се добри футболисти, които имат потенциал да играят добър футбол. Виждам, че Ботев търпи развитие и имам желание да съм част от този процес.

– Може ли да представите екипа, с който ще работите?

– Ще работя с екипа, с който работих и при предишния при престой. Радослав Боянов ще бъде мой помощник треньор, а Юлиян Левашки ще се грижи за вратарите на отбора.

– Какво по-различно заварвате тук сега в сравнение с предишния престой?

– Има разлика. Тя е най-вече с футболистите, с които разполагам. Ако си спомняте в началото на миналата година, имахме много млади играчи, с които стартирахме кампанията в Първа лига. Започнахме добре, натрупахме победи, но по една или друга причина, на по-късен етап, резултатите започнаха да „бягат“. Сега има доста опитни футболисти, а и много чужденци. Разбира се ще продължавам да следвам линията с налагането на млади български футболисти от школата на клуба, когато те покажат, че са готови за първия отбор. Има достатъчно таланти, които могат да се учат от по-опитните играчи.

– Предполагам сте имали възможност да гледате мачовете на отбора до момента. Какво прави най-силно впечатление?

– Да, следя мачовете от нашето първенство и съм гледал почти всички мачове на Ботев, заради ангажимента с моя отбор. Трябва да кажем, че отборът имаше възможност да спечели повече точки, а в някои срещи и късметът не бе на наша страна. Силно се надявам това да се промени.

– Очаквате ли Ботев да бъде по-силен от миналата година?

– Ако не очаквах да бъде по-силен нямаше да съм тук. Разбира се това е моето желание, както и желанието на ръководството. Аз не очаквам, а съм сигурен, че отборът ще бъде по-силен.

– Предстои мач срещу Хебър, който е много важен. Какви са очакванията за него?

– Действително този мач е важен, защото за нас трите точки са задължителни. Ботев натрупа няколко поредни загуби и трябва много бързо да излезем от тази ситуация. Хебър е отбор, който също се гради в движение. Те също имат опитни чужденци, италианец треньор, но си имат и своите слаби места, които ние трябва да използваме по най-добрия начин. Сигурен съм, че ще се справим и ще зарадваме публиката с трите точки в София.

– Какво бихте казали на феновете на Ботев?

– Искам да им благодаря за подкрепата, която ми оказаха миналата година. Също така им обещавам, че ще дам всичко от себе си за Ботев и ще работя, за да донеса усмивки по лицата им. Ние имаме нужда от тяхната подкрепа, а когато те са на стадиона и на футболистите е по-лесно.