С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Ботев Враца – Шкода Ксанти 1:2 в контрола

Най-сериозният съперник, който е гостувал във Враца през последните години, се оказа гръцкия Шкода Ксанти. Въпреки това Ботев Враца бе напълно равностоен на шестия в първенството на южната ни съседка в голяма част от мача. Имахме и своите шансове за гол, като за съжаление оползотворихме само едно чрез Георги Вълчев. Често по терена имаше сериозни силови сблъсъци, като в края прехвърчаха искри между състезателите на двата отбора.

През първото полувреме Сашо Ангелов заложи основно на състава от мача с Дунав Русе. Бях извършени три корекции, като на местата на Керчев, Милчев и Стоев съответно стартираха Гаджалов, Фиданин и Вълчев. През второто полувреме бяха извършени много смени, като само Мариян Иванов остана през всичките 90 минути на терена.

Дебют с екипа на Ботев Враца направиха Георги Кременлиев и Даниел Генов, като и двамата все още не са напълно готови за мачовете в Първа лига. Според старши-треньора Сашо Ангелов те ще бъдат на желаното от него ниво след няколко седмици.

На публиката се понрави играта на каращия проби руски футболист Руслан Заерко. Той е на 25 години и през изминалия сезон е играл във второто ниво на руския футбол – 1 Дивизия с отборите на Луч и Нижни Новгород. Заерко е креативен халф, който създаде голяма част от интересните неща за Ботев Враца в атакуващ план през второто полувреме.

Билети за мача срещу Левски в неделя, 5 август ще се продават от днес след 15 часа на стадион „Христо Ботев“. Срещата ще се играе в Монтана от 18:30 часа и ще бъде излъчвана в ефира на Диема Спорт.