С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Момчил Цветанов: Нека феновете имат нужното спокойствие – отборът няма да изпадне

Последното ново попълнение на Ботев Враца Момчил Цветанов даде специално интервю за клубния сайт на отбора. Той вече води пълноценни тренировки с отбора и в скоро време ще изиграе и първия си мач за Ботев.

„Приех поканата най-вече заради кмета Калин Каменов и заради Вангел Вангелов, за което им благодаря. С моя агент имахме стратегия отново да се върна и да играя в Азия и да стъпя на корейската сцена. Най-доброто решение бе да се завърна в България и да мога по някакъв начин да придобия игрова практика“, каза Цветанов.

„От една седмица тренирам с отбора. Радостен съм, че съм здрав и момчетата ме приеха добре. Мога да дам нужната увереност и самочувствие отборът да придобие добър облик и да печелим точки. Съвсем скоро ще съм на терена“, допълни той.

Цветанов изгледа първия официален мач на отбора срещу Локомотив Пловдив. „Да, първият мач беше срещу бившия ми отбор Локомотив Пловдив. Беше много хубава емоция. Това, което видях от Ботев е, че отборът има потенциал, има сили да се пребори за оцеляване. Хубаво е, когато един отбор играе под напрежение. Тогава може да видиш лидерските качества на отделните футболисти. Видях футболисти, които поемат отговорност. Просто не успяхме да отбележим гол“, допълни футболистът.

„Аз мога да кажа, че отборът можеше да вземе още между 5 и 9 точки през есента. Нямах време да следя българското първенство, но гледах някои мачове и мисля, че като игра заслужаваха да бъдат по-нагоре в таблицата“, допълни Цветанов.

Той говори и за феновете на Ботев. „Искам да кажа на феновете, че дори, когато отборът е бил в по-тежка ситуация, те са били на стадиона. Верните фенове винаги идват и са подкрепяли отбора. Нека имат нужното спокойствие, че отборът няма да изпадне. Надявам се в най-скоро време да се види този облик на отбора, който знаем, че може“.

„Предстои тежък мач срещу ЦСКА 1948. Хубавото е, че теренът е в добро състояние. Надявам се да стане хубав мач и да се поздравим с добър резултат. ЦСКА притежава добри футболисти. Играл съм срещу част от тези играчи. Надявам се да имаме късмет и шанс и да се противопоставим на този отбор, който е във възходяща линия“, завърши Момчил Цветанов.