С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Колко струва Петър Атанасов?

Любителите на футбола във Враца обичат да обсъждат всякакви теми около отбора. И докато трансферната истерия около Валери Божинов се случва по-скоро в националните медии, отколкото на стадион „Христо Ботев“, то представянето на Петър Атанасов е топ темата сред футболната общественост  в града. Логично цената на този футболист е повече от любопитна тема на разговор. И все повече фенове го определят като безценен за Ботев Враца.

Нещата стават още по-сериозни, защото в медиите започват да се появяват все повече хвалебствени материали за него. Не на последно място дойде и първото признание от страна на специалистите и Атанасов бе избран за играч на кръга.

И все пак – кой е Петър Атанасов и защо едва сега чухте за него? 

Петър е на 27 години и от 18 годишен е професионалист. Ботев Враца е петият елитен тим в кариерата му. Ето малко статистика:

Ботев Пд 10 мчаса и 0 гола

Черноморец 17 мача и 2 гола

Славия 24 мача и 4 гола

Монтана 47 мача и 5 гола

Петър Атанасов се присъедини към нас през зимата. Отбеляза 6 попадения през пролетния полусезон и бе в основата на класирането ни за Първа лига. След това дойде летящият старт в първите 5 мача вече има цели 5 попадения. Изравни рекорда си за един клуб в елита само за месец в Ботев Враца.

Защо за 5 мача във Враца успя да направи това, за което в Монтана са му били нужни 47 срещи?

Пред медиите днес Атанасов разкри, че силният колектив във Враца е в основата на успехите на тима. Позитивното отношени на ръководството и липсата на напрежеие, което да затормозява играчите също помагат. Може би най-важното е, че Пепи откри точните съотборници около себе си. Или Сашо Ангелов му даде нужната доза доверие.

ЕТО НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ЦИФРИ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БОТЕВ ВРАЦА ТАЗИ ЕСЕН!