С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Една обикновена победа

Надали има фен на Ботев Враца, който да се е съмнявал в победата над Септември. Тя бе толкова закономерна и очаквана, че спокойно можем да я опишем с една дума – обикновена.

На тъжно празния (но иначе блестящо осветен) национален стадион феновете от Враца се погрижиха да се чувстваме като у дома си. Този мач можем да го броим за повече домакински от срещата с Левски в Монтана. 

На терена получихме подарък чрез автогол на Стоичков в началото, пропуснахме много изгодни положения до почивката, след това пък Септември направи фамозни пропуски и дойде най-прекрасния момент в срещата.

Вярваме, че вече сте гледали поне 21 пъти шедьовъра в атака, който завърши с блестящ гол на Петър Атанасов. Комбинацията Михайлов-Васев-Михайлов-Стоев-Атанасов бе толкова прекрасна, че след като прочетете до края тази статия може да си я изгледате още няколко пъти.

В края дежурната грешка, която доведе до дузпа и гол за 1:2. Очаквахме този успех, защото срещу Септември по принцип играем добре. Когато се срещнахме във Втора лига у дома завършихме 0:0 след като ни отмениха чист гол. След това пък в Драгалевци при 1:1 изиграхме може би най-силния си мач за целия сезон 2016/17. Време беше да ги победим.

След тази обикновена победа вече идва ред на един по-специален мач. Дори това, че няма да е във Враца, не може да ни попречи да създадем уникална обстановка за срещата с Етър. Всички мачове срещу този съперник през последните години са изпълнени с емоции и с променлив успех за двата тима. Сега обаче е ред на Ботев Враца да победи. Най-малкото, за да посвети успеха на контузения днес лидер на тима Даниел Гаджев, който ще отсъства няколко седмици.

След нещастно загубения мач в Трета лига през пролетта на 2016 г. тогава дошлия като неутрален фен Сашо Ангелов коментира емоционално в ложите, че като треньор на Ботев Враца няма как да загуби от Етър. Точно година по-късно имаше възможност да го докаже – зрелищно 3:3 на стадион „Христо Ботев“. Сега на „Огоста“ обаче е време за 3 точки.