С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Великолепната седморка на Ботев Враца

Впечатляващо е за всеки състезател да изиграе 100 мача в елита за един отбор. За клубовете също е чест да имат такива лоялни момчета в редиците си. Днес е последният кръг от третия ни сезон в Първа лига и за това решихме да ви припомним кои бяха футболистите, които са с нас от завръщането ни в елита и дори малко преди това.

Тези момчета не са от Враца, но на част от тях децата им се родиха и растат тук. Те са лицето на спорта в града и защитават с всички сили нашата емблема. Все още никой от тях няма 100 мача с екипа на Ботев Враца в Първа лига, но някои вече са много близо и през следващия сезон ще станат част от историята на клуба. Всъщност, те вече са част от нея! Останалото е въпрос на статистика.

1. Петър Атанасов – 88 мача в Първа лига за Ботев Враца

Пепи вече има 100 мача с нашата фланелка, но не го отбелязохме тържествено, защото сме убедени, че първи през този век ще влезе в „Клуб 100“ на Ботев Враца в елита. Присъедини се към нас през кампанията, в която спечелихме Втора лига и от тогава до днес е основен играч. Автор на някои от най-значимите голове в новата ни история. Гредите и проспуските все някога ще приключат и ще бъдат заменени от нови важни попадения. Всички обичат Пепи Атанасов! Нали?

2. Венцислав Керчев – 86 мача в Първа лига за Ботев Враца

Венци дойде под наем през 2018, след това стана наш състезател и три сезона е стълб в отбраната. Израстна много във Враца, понякога беше сърдит като трябваше да играе като бек, но винаги е бил на ниво. Каквото и да реши за бъдещето на кариерата си, ще го запомним само с добро. Разбира се ще се радваме да остане още поне един сезон тук, преди да отиде в чужбина и да влезе в „Клуб 100“. Ще му приляга!

3. Красимир Костов – 82 мача в Първа лига за Ботев Враца

Вратарят, който ни е спасявал стотици пъти в напечени ситуации. Страхотна личност, невероятна работна етика. Малцина помнят, че бе привлечен от изпадналия тогава Пирин като резервна опция. И само за месец се превърна в несменяем титуляр. Краси хареса живота във Враца и тук се чувства като у дома си. Това ни кара да вярваме, че също ще влезе в „Клуб 100“ до края на годината.

4. Валери Домовчийски – 79 мача в Първа лига за Ботев Враца

Домо дойде с визитката на футболист от европейска класа с мачове и голове в Бундеслигата и все още иска да остане при нас. В нито един ден през тези три сезона не си позволи да бъде нещо друго, освен пример за подражание. Който от по-младите играчи е успял да се възползва от контакта и работата с Домовчийски със сигурност е спечелил. Трудно можем да опишем приноса на Валери за Ботев Враца в няколко реда, просто си пожелаваме да е здрав и още победи с 1:0 след негово попадение. Най-сладкият успех във футбола!

5. Даниел Генов – 76 мача в Първа лига за Ботев Враца

Дани Генов се присъедини към нас в ужасяваща форма. На Сашо Ангелов му бяха нужни доста време и търпение, за да го подготви. Но Дани работеше професионално, по-професионално и още по-професионално. Естествено трудът му се отплати с много голове и асистенции. Вече е ясно, че Генов поема към ново предизвикателство и най-вероятно няма да запише 100 мача за Ботев Враца…но нищо не се знае! Желаем му успех и му благодарим за всичко!

6. Илия Миланов – 73 мача в Първа лига за Ботев Враца

Миланов дойде уж за малко във Враца, докато си търси нов отбор. След това му хареса и спря да търси. И така вече три сезона е в ядрото на отбора. Безспорно сред лидерите на тима. Имал е силни и не толкова силни мачове, но винаги е оставял сърцето си на терена. Най-добрите му мачове все още предстоят, да се надяваме с екипа на Ботев Враца.

7. Даниел Гаджев – 60 мача в Първа лига за Ботев Враца

Гаджев дойде още през 2017 година във Втора лига с репутацията на „наемен убиец в средата на терена“. И във всеки мач защитава това си реноме. Ако не бяха контузиите и наказанията, най-вече наказанията, щеше да е доста по-близо до стотиния си мач с нашата фланелка. Но Гаджев е войн, който всяка армия би искала в редиците си. Почти всички млади футболисти през годините попадаха под закрилата на Дани, който бащински ги търпеше да пораснат. Дори този процес да е бил болезнен понякога за тях.

В тази група разбира се е и Христо Митов, който има над 100 мача за родния Ботев. Неговата роля е да помага с опита и присъствието си. Ицо записа малко мачове след промоцията ни в Първа лига, но винаги е бил в подкрепа на Краси Костов и останалите си колеги.

На момчетата, които тепърва започват пътя си във футбола и Ботев Враца, можем само да пожелаем да постигнат поне толкова, колкото гореизброените. Пожелаваме им да ги надминат!