С Ботевска воля, с Ботевски дух!

Ивайло Димитров е новият треньор на Ботев II

Ивайло Димитров е новият старши треньор на дублиращия тим на Ботев Враца, който ще се състезава в Северозападната В група. В щаба на Димитров влизат досегашния наставник Лукан Луканов, Ивайло Кунчев и Христо Митов, който ще се грижи за подготовката на вратарите. Митов ще продължи да бъде част и от щаба Росен Кирилов в представителния отбор.

Ивайло Димитров е шеф на ДЮШ на Ботев Враца, а миналата година води представителния отбор в четири мача от елитното първенство – срещу Черно море, Славия, Локомотив София и Царско село.

„Разполагаме с един изключително млад отбор, който трябва да се докосне до мъжкия футбол. Именно този преход е важен за момчетата. Едно е да играят само в юношески първенства, а друго е в Трета лига. Средната възраст на отбора е малко над 17 години, а в много от тези момчета има потенциал да влязат в първия отбор. Някои участваха активно в подготовката на мъжете това лято“, каза Ивайло Димитров.

Новият треньор вече проведе една тренировка с дублиращия отбор. В сряда Ботев II играе контролна среща срещу Дреновец. Мачът е насрочен за 18 часа и ще се играе във Враца. В събота има още една контрола срещу Вихър Славяново, която също започва в 18 часа във Враца.

Дублиращият отбор може да се похвали и с ново попълнение в лицето на Радослав Захариев. Роденият през 2004 година офанзивен халф идва от Лудогорец.

Двама от футболистите са контузени – Ивайло Дудушки и Любомир Василев.